Complexul Muzeal Național Neamț anunță publicul vizitator că începând cu data de 29 iulie 2019 unitatea principală, Muzeul de Istorie și Arheologie Piatra Neamț, își sistează activitatea.

Mănăstirea Neamț în cărți poștale ilustrate (MIETN, noiembrie 2021 - aprilie 2022)

Atestată documentar în anul 1407, Mănăstirea Neamț, reprezintă un important monument de cultură bisericească pentru întreaga țară. Datorită faimei sale, dobândită de-a lungul secolelor, edificiul monahal a fost vizitat de mulți pelerini. În ultimul secol, imaginea lavrei nemțene, a fost imortalizată în numeroase fotografii și cărți poștale, devenite adevărate suveniruri și care au cunoscut o largă circulației atât în interiorul țării cât și în afara ei.
În vederea ilustrării și punerii în valoare a acestor mărturii istorice deosebite, Muzeul de Istorie și Etnografie din Târgu Neamț, sub egida Complexului Muzeal Național Neamţ, a realizat microexpoziția intitulată Mănăstirea Neamț în cărți poștale ilustrate.
Expoziția prezintă publicului emisiuni poștale ilustrate, circulate și necirculate, datate de la începutul secolului XX până în prezent, din colecția personală a muzeografului Stigleț Dumitru-Ionuț.
Pentru cei interesați, expoziția se poate vizita în perioada 22 noiembrie 2021 - 30 aprilie 2022.

Muzeograf,
Stigleț Dumitru-Ionuț