Complexul Muzeal Național Neamț anunță publicul vizitator că începând cu data de 29 iulie 2019 unitatea principală, Muzeul de Istorie și Arheologie Piatra Neamț, își sistează activitatea.

Bienala Națională de Artă Plastică “Lascăr Vorel” Ediția a XVI- a - Premiul publicului (5 ianuarie 2020)

Ediția a XVI- a a Bienalei Naționale de Artă Plastică “Lascăr Vorel” a luat sfarșit, nu înainte de a-și fi desemnat caștigătorul Premiului Publicului.
Spre deosebire de edițiile anterioare, anul acesta, organizatorul evenimentului, Fundația“Lascăr Vorel”, a decis ca, pe lângă premiile stabilite prin juriul desemnat, să se acorde și Premiul Publicului, oferit unuia dintre artiștii participanți la Bienala Națională, prin votul exprimat de publicul iubitor de artă.
Inițiativa a fost binevenită și motivantă pentru publicul care a trecut pragul Muzeului de Artă și a vizitat, în perioada 25 oct.2019 - 5 ian.2020, expoziția Bienalei Naționale de Artă.
Votul publicului s-a încheiat, câștigătorul desemnat fiind Sylvia Trăistariu, cu lucrarea Corinteni. Au mai fost apreciate de către vizitatorii muzeului și lucrările: Dialog mut - Socrate și Iisus, a artistului Ciprian Istrate, precum și Compoziție - semnată de Lucian Tudorache și Somnul - a artistului Petru Diaconu.

Premiul 1 - "Coriteni"

Sylvia Trăistariu

Premiul 2 - "Dialog mut Socrate și Isus"

Ciprian Istrate

Premiul 3 - "Compoziție"

Lucian Tudorache

Premiul 3 - "Somnul"

Petru Diaconu