Noul site CMNN

Vă invităm să accesați noul site al Complexului Muzeal Național Neamț

Fototeca (MIETN)

În colecțiile Muzeului de Istorie și Etnografie Târgu Neamț se află un lot de fotografii cu valoare istorică, în bună parte inedit, dar care merită să intre în circuitul public. Această mini fototecă face parte dintr-un proiect mai amplu al Complexului Muzeal Național Neamț de digitizarea a vechilor fotografii, ilustrate și cărți postale, aflate în patrimoniul său.
Fotografiile din colecția Muzeului de Istorie și Etnografie Târgu Neamț au o tematică variată, dar în majoritate surprind aspecte de istorie locală. Subiectele regăsite în materialul ilustrativ pot fi clasificate astfel: viață cotidiană, aspecte de istorie militară, învățământ, monumente, personalități. Cele mai vechi fotografii sunt din primul deceniu al sec. XX, iar cele mai noi sunt datate în deceniul șase al aceluiași secol.
Pentru fototeca instituției amintite au fost selectate doar fotografii și ilustrate originale, cu o stare de conservare bună și care au valoare istorică, memorialistică sau etnografică.
Fotografiile reprezintă proprietatea Complexului Muzeal Național Neamț, iar utilizarea lor în scop științific, de promovare sau comercial, nu se poate face fără acordul scris al deținătorului.