Vernisaj: Carmen Chirica - "Eros", Edi Apostol - "Holotropic" (MAR, 12 aprilie 2017, ora 17:00)

Muzeul de Artă din Roman invită iubitorii de artă, miercuri, 12 aprilie, ora 17, la un eveniment deosebit, dublu vernisaj:
- Expoziţia de sculptură EROS - Carmen Chirica - Iaşi
- Expoziţia de pictură/grafică HOLOTROPIC - Edi Apostu - Iaşi

Absolventă a Facultăţii de Arte Plastice, Decorative şi Design, secţia Sculptură, din cadrul Universităţii de Arte G. Enescu Iasi, Carmen Chirica a locuit o perioadă în Italia, unde s-a remarcat prin participări la expoziţii şi concursuri de sculptură:
- Museo Permanente dell’ Artigianato Artistico Abruzzese, Guardiagrele.
- Museo Delle Genti d’Abruzzo, Pescara, Italia / sculptura
- Hotel Hilton, Roma
- Academia di Romania (ACR), Roma
Participările sale au fost apreciate şi premiate:
- 2006 - Gabriele d’Annunzio, Pescara, Italia / premiul I sculptura
- 2007 - Gabriele d’Annunzio, Pescara, Italia / premiul I sculptura
- 2008 - Gabriele d’Annunzio, Pescara, Italia / premiul III sculptura
În 2009 participă şi la Simpozionul International HOLOTROPIC ART ’09 / Galeriile de Arta Cupola, Iasi, Romania / sculptura.

Dr. Edi Apostu este la cea de-a doua personală la Muzeul de Artă din Roman. Absolvent al Liceului de Artă O. Băncilă Iaşi, Universitatea de Arte G. Enescu Iaşi, Facultatea de Arte, Plastice şi Decorative, secţia Artă murală. Director al Editurii 3D ARTE, membru în Societatea Culturală Junimea ‘90 Iaşi, preşedinte onorific al Asociaţiei Holotropic Art România, Italia şi Franţa. Membru al UAP Iaşi, a studiat şi la Universitatea degli Studi Gabrielle d’Anunnzio Chieti din Italia. Cu o intensă activitate expoziţională în ţară şi străinătate, participări la expoziţii de grup, în tabere de creaţie, autorul a numeroase lucrări decorative, Edi Apostu a iniţiat arta holotropică - considerând că artistul este capabil să creeze sub influenţa unor factori externi ce acţionează asupra psihicului său, arta holotropică fiind o artă atât inspirată cât şi o artă ce poate induce stări modificate de conştiinţa privitorului. Lucrări de grafică şi pictură semnate Edi Apostu se regăsesc în diferite colecţii de artă din România, Cehia, Germania, Franţa, Polonia, Italia, Olanda. Este autorul a numeroase publicaţii de artă.
Cele două expoziţii vor fi deschise pentru vizitare până pe 14 mai 2017.
Vă aşteptăm cu drag!

Muzeograf Mihaela Ciobanu