Noul site CMNN

Vă invităm să accesați noul site al Complexului Muzeal Național Neamț

Trio Diaconu (GALVPN, 1-15 iulie a.c.)

Galeriile de Artă „Lascăr Vorel” din Piatra-Neamț au în program o nouă expoziție în perioada 1 – 14 iulie, în cadrul căreia publicul iubitor de artă se va întâlni cu o triadă de artiști din Republica Moldova, Olga, Gheorghe și Oxana Diaconu, care ne trec pragul pentru prima oară ca artiști expozanți.
„Trio - Diaconu, Gheorghii, Olga și Oxana, prezintă o familie de artiști plastici contemporani, familia fiind pentru fiecare dintre ei acel nucleu moral, în jurul căruia gravitează toate celelalte lucruri și probleme existențiale ale artistului.
Păstrându-și individualitatea artistică, artiștii Diaconu s-au afirmat în domeniul picturii cu acuarelă, tehnicii gravurii, graficii de carte, sunt deschiși spre experimentarea noilor posibilități și tehnici moderne.
Mesajul expoziției ar fi lumea lăuntrică și viziunea problemelor societății de astăzi văzută prin prisma propriilor trăiri redate cu ajutorul tehnicilor preferate ale artiștilor.
Expoziția cuprinde peste 40 de lucrări executate în tehnicile gravurii (aquaforte, aquatinta, vernis-moale etc.), acuarelă și tehnică mixtă. Ei încearcă să atragă spectatorul spre posibilitățile inepuizabile ale artei gravurii și picturii în acuarelă. Aceste tehnici merită valorificate la un nivel înalt și nu trebuie lăsate uitării.”

Galerie foto - click pentru a vizualiza.