Complexul Muzeal Național Neamț anunță publicul vizitator că începând cu data de 29 iulie 2019 unitatea principală, Muzeul de Istorie și Arheologie Piatra Neamț, își sistează activitatea.

Tehnici de fabricare a echipamentului militar - atelier de fierărie (MCN, 29 octombrie 2022)

Sâmbătă, 29 octombrie 2022, la Muzeul Cetatea Neamț s-a organizat atelierul intitulat Tehnici de fabricare a echipamentului militar antic și medieval.
Activitatea a debutat printr-un tur ghidat realizat de muzeograful Vera Stigleț, prin care copii au descoperit mai multe tipuri de armament din perioada medievală: tunul, buzduganul, catapulta, arbaleta, sabia, arcul, sulița, ghioaga ghintuită etc.
În continuarea evenimentului, vizitatorii au avut posibilitatea de a interacționa cu domnul Ioan Olaru, care le-a prezentat câteva noțiuni despre tehnologia de confecționare a echipamentului militar, procesul de topire a metalelor și funcționalitatea unei forje.
Cei prezenți la eveniment au avut ocazia să exerseze și tehnici de tras cu arcul sub îndrumarea domnișoarei Inge Olaru. O altă atracție deosebită pentru public, au fost tacticile de luptă prezentate de Străjerii Cetății Neamțu, coordonați de preotul Filip Marian.
Mulțumim celor implicați în acest proiect: Anton Traian, directorul Școlii Gimnaziale Nr. 1, Răucești; prof. Camelia Zaharia; Cucoș Marcel, gestionar-custode; Mihaela Olaru și voluntarilor.

Galerie foto (click pentru a vizualiza)